De woontrends voor 2020 - NoNoo | Modulaire kasten

De woontrends voor 2020

Natuurlijk slim en functioneel met een unieke twist

Met een frisse start van het nieuwe jaar maken we ons massaal op voor een jaar vol inspiratie en verrassende woontrends. We nemen je in onze nieuwste blog mee in de woontrends die we in 2020 veel terug gaan zien. Van natuurlijke kleuren tot technologische snufjes. Van een unieke en creatieve touch tot ruimtebesparing met modulaire meubels. Lees je mee?

De Woontrends Voor 2020

Natuurlijke kleuren en materialen

Ieder jaar komt Flexa met de ‘kleur van het jaar’. En voor dit eerste jaar van het nieuwe decennium heeft Flexa gekozen voor de kleur Tranquil Dawn. Met deze zachte kleur beginnen we het nieuwe jaar met rust en eenvoud. Terug naar de natuurlijke ochtendtint dat een samenspel is van de kleuren groen, blauw en grijs. Door Tranquil Dawn te combineren met andere zachte tinten, maak je van iedere ruimte een plek om te relaxen. Wil je meerdere kleurentinten combineren met een hoofdkleur als Tranquil DawnDan heeft Flexa vier kleurenpaletten samengesteld.

De Woontrends Voor 2020

Slimme technologie voor ieder huishouden

Een slimme thermostaat, een slimme deurbel, smart speakers of slimme verlichting. De opmars van slimme technologie is in volle gang! En dat gaan we in 2020 steeds meer zien. In 2019 zijn de eerste stappen en samenwerkingen gerealiseerd om technologie beter samen met het huishouden en het interieur te laten functioneren. Denk bijvoorbeeld aan de samenwerking tussen Sonos en Ikea die een lamp en een speaker in één hebben ontwikkeld (SYMFOSIK).

Wat gaan we aankomend jaar dan veel terugzien? Hoewel in Amerika de smart speaker (een slimme spraakservice) helemaal geïntegreerd is in het huishouden, gaan we in Nederland nu pas écht allemaal over op de Google Home, Siri en Amazon Alexa. Met smart speakers kun je slimme verlichting en andere technologische apparaten in jouw huishouden en/of interieur besturen.

Doe ‘es ff niet zo standaard bij het samenstellen

Standaard is zóóó vorig decennium. Doordat we veel natuurlijke kleurentinten terug gaan zien in het interieur, gaan we ook veel meer spelen met contrasten. Een zwart-wit interieur dat wordt aangekleed met felle kleuren om een creatieve touch toe te voegen bijvoorbeeld. Deze trend zien we het samenstellen van een NoNoo wandkast op maat al steeds meer voorbijkomen. Denk bijvoorbeeld aan een houten kast met gele vlakken of een geheel witte tv-kast met een blauw vlak. Spelen en experimenteren met verschillende toffe kleuren of bijzondere accessoires zorgen juist voor een evenwichtig interieur.

De Woontrends Voor 2020

Modulair is hip

Meubels kopen is niet iets wat je voor de lol ieder jaar doet. Je koopt eens in de zoveel tijd een bank en het liefst ook maar één keer een goede kast. Maar wat nou als je situatie verandert? Je gaat groter of kleiner wonen, krijgt er familieleden bij of je spullen passen niet meer in de kast die je al hebt. Omdat we flexibel en slim met ruimte om willen gaan, zien we steeds meer modulaire meubels in het interieur. Functioneel omdat ze precies doen wat we willen dat ze doen en modulair omdat je de meubels altijd aan een specifieke situatie aan kunt passen. Groter, kleiner, verhuizen of opdelen in meerdere losse elementen.

Als voorbeeld gebruiken we onze eigen NoNoo-wandkast. Een kast die met één basiscomponent helemaal past bij jouw interieur. Jouw interieur van vandaag, maar zeker ook van morgen. Want wil je experimenteren met de kleuren van 2020 of straks van 2025? Dan kun je de panelen zo aanpassen. Eerst de NoNoo uitproberen als tv-kast met drie componenten? Prima. Over een paar jaar kun je jouw NoNoo eenvoudig uitbouwen als je daar behoefte aan hebt.

Van welke woontrend gaat jouw interieurhart sneller kloppen? Of hebben we een trend over het hoofd gezien? Laat het ons weten. We hopen dat we je hebben kunnen inspireren en wensen je uiteraard een prachtig woonjaar toe!

Wil jij ook de ambachtelijke werkwijze van NoNoo koesteren? Neem contact met ons op of ontwerp direct je kast.