Onderscheidend met NoNoo in nieuwbouwwoning - NoNoo | Modulaire kasten

Onderscheidend met NoNoo in nieuwbouwwoning

Toen Sien en haar man bezig waren om hun knusse nieuwbouwwoning aan de rand van het Amsterdamse centrum in te richten, ontdekten ze tijdens hun zoektocht naar meubels de site van NoNoo. Niet veel later stond er een kast, de NoNoo 35, tegen een wand van de woonkamer: “We wilden ons interieur anders hebben dan de andere 40 nieuwbouwwoningen in deze wijk.”

Onderscheidend Met Nonoo In Nieuwbouwwoning

In hun voorgaande woning hadden ze open kasten in de woonkamer, en dat gaf niet altijd een opgeruimd gevoel. Sien ging op zoek naar een modulair kastensysteem en stuitte daarbij op NoNoo. Ze belde met Roel waarna een afspraak snel was gemaakt. ‘’Hij kwam langs met een setje kleuren en daar zijn we vervolgens mee gaan puzzelen. Het contact met Roel verliep heel soepel en zijn advies was erg constructief. Niet veel later werd onze ‘NoNoo 35’ gemonteerd, waar we tot op de dag van vandaag erg blij mee zijn.’’

De kast moest rust uitstralen in het nieuwe interieur, maar niet kil aanvoelen, vonden Sien en haar man. Dat was dan ook de reden om de houten basiskleur te doorbreken met een strook van gele panelen. Net even wat minder “stijfjes”. “Met deze samenstelling hebben we een mooi evenwicht gevonden. Wellicht gaan we in de toekomst de kleuren nog veranderen, maar voorlopig houden we het zo.’’

Zuinig omgaan met de ruimte

De kast is drie meter hoog en vijf meter breed. Een echte eye-catcher, en zeker geen standaardkast volgens de eigenaren. “Het is een zwevend object, een soort van canvas wat aan je muur hangt. De kast is een design op zich.” Voorheen stonden er meerdere kasten in de woonkamer, nu staat er de NoNoo. “Wij wonen in een gemiddeld rijtjeshuis in Amsterdam en dan moet je zuinig omgaan met de ruimte. We houden nu zelfs over.” Servies, kookspullen, boeken, post, alles heeft inmiddels een plek in de kast. “Ook het speelgoed van de kinderen. Ik kan je zeggen dat het heerlijk is om al die spullen niet te hoeven zien,” zegt Sien lachend.

Sien hoopt dat woningcorporaties die nieuwbouwprojecten starten zich meer openstellen voor individuele behoeften van toekomstige kopers. “De woningen lijken van binnen en van buiten zoveel op elkaar. Door deze kast voelt ons huis echt uniek. Hoe mooi zou het zijn als woningbouwcoöperaties ook NoNoo kasten zouden aanbieden? Huizen in hetzelfde rijtje zullen dan net iets minder als een eenheidsworst aanvoelen.”

Wil jij ook de ambachtelijke werkwijze van NoNoo koesteren? Neem contact met ons op of ontwerp direct je kast.