Een kijkje in de kast van Willemijn en Fenn - NoNoo | Modulaire kasten

Een kijkje in de kast van Willemijn en Fenn

Willemijn (43) en haar zoon Fenn (7) hebben een Nonoo-kast van het eerste uur. Want na een lange zoektocht naar de perfecte kast, besloot ze om hem zelf te ontwerpen.

Willemijn had in 2009 een optreden met haar band op de werkplaats van Roel en Erik. Ze kende de heren al omdat ze eerder een boekenkast bij hen had aangeschaft. Tijdens het optreden viel haar oog op een kast met grote vakken – een soort kast waar ze naar op zoek was. Het enige wat haar wat minder aansprak, was de kleur. Ze ging in gesprek met Roel om te kijken wat de mogelijkheden waren. Samen hebben ze een van de eerste Nonoo-kasten samengesteld, precies in de kleuren die Willemijn wilde.

Alles en meer

Waar de kast verder voor wordt gebruikt? Eigenlijk van alles. De NoNoo-kast staat tussen de woonkamer en de open keuken, dus iedere kant van de kast heeft een andere functie. De rechterkant staat vol met kopjes, borden en kookboeken, terwijl de linkerkant is gevuld met spullen voor de woonkamer en administratie. “Maar de onderste helft is helemaal voor Fenn,” legt Willemijn uit. “Hier liggen al zijn spelletjes en tekenspullen. Ontzettend handig, want hij kan er zo makkelijk bij.”

Een Kijkje In De Kast Van Willemijn En Fenn

Speeltafel van resthout

Fenn is zelf ook gek op de kast. “Vooral het krijtbord vindt hij leuk,” vertelt Willemijn. “Vaak staan er leuke tekeningen op, of schrijft hij er berichtjes voor mij op.” Naast de Nonoo-kast staat ook nog een klein bureautje voor Fenn. Hier kan hij knutselen, tekenen of spelen. Dit tafeltje is van het resthout van de kast gemaakt, en past er dus precies bij. “Daar zijn we ook super blij mee.”

Een Kijkje In De Kast Van Willemijn En Fenn

Lachend vertelt Willemijn dat het ondanks de NoNoo-kast ook wel eens rommelig in huis is. “Tuurlijk is het soms rommelig. Het is dan ook heel verleidelijk om alles in de kast te gooien en de deurtjes dicht te doen zodat je het niet meer ziet. Het kan dus ook in de kast wel eens een rommeltje zijn.” De oplossing daarvoor? Eens in de zoveel tijd halen ze de kast helemaal leeg en delen ze ‘m weer opnieuw in, zodat het er weer netjes en strak uitziet. “Dat is het fijne aan de kast. Hij is echt multifunctioneel, dus je kunt er alles inzetten. En we vinden ‘m ook nog steeds erg mooi!”

Wil jij ook de ambachtelijke werkwijze van NoNoo koesteren? Neem contact met ons op of ontwerp direct je kast.