Opgeruimd staat netjes - NoNoo | Modulaire kasten

Opgeruimd staat netjes

Als professional organizer word ik vaak om advies gevraagd bij opruimproblemen. Je kunt je misschien een voorstelling maken van zo’n traject, als je wel eens hebt gekeken naar het tv-programma ‘Mijn leven in puin’. Ik zie altijd een uitdaging in zo’n grote opruimklus, en volop kansen voor anders en beter. Ieder haar vak, zal ik maar zeggen.

Opgeruimd Staat Netjes

Sta jij ook voor een uitdagende opruimklus? Wil je graag dat alles weer in de kast past in plaats van overal rondslingert? Ik help je op weg met vier tips:

1. Kies voor alles een vaste plek en leg je spullen altijd meteen terug op de plaats waar ze horen. Dan hoef je nooit ergens naar te zoeken en ben je nooit meer iets kwijt.
2. Als je je spullen weet te vinden en ze niet meer hoeft te zoeken (of vervangen door nieuwe spullen), bespaar je tijd en geld. In de tijd die je over hebt en met het geld dat je bespaart, kun je leuke dingen doen!
3. Laat de inhoud van een kast niet ‘overkoken en uitpuilen’. Daarmee doe je de kast, de spullen én jezelf geen plezier. Haal alles uit de kast, laat alles door je handen gaan en bewaar alleen de spullen waar je blij van wordt.
4. Als je iets nieuws koopt, doe dan iets ouds weg. Gun je oude spullen een nieuw leven: breng ze naar de kringloop of een goed doel.

Wil jij ook de ambachtelijke werkwijze van NoNoo koesteren? Neem contact met ons op of ontwerp direct je kast.